.

Webová kamera v Šošůvce

Novinky

2. 8. 2017Výpadky v horkých dnech

Přečteno 185x, dnes 0x
Dnes, včera a před týdnem nastala rutinní záležitost a to výpadek kamery v odpoledne, kdy je největší teplota. Prvotně jsem to přisuzoval mikropočíatči a jeho nedostatečnému pasivnímu chlazení, ale když jsem zjistil, že jeho teplota se pohybuje i ve vedrech v rámci mezí (a i přes to jsem mu hned poté přidal chladící ventilátor), usoudil jsem, že problém bude u kamery samotné.



Aby to nebylo tak jednoduché, kamera už léta fungovala přímo na střeše, kde se teplota pohybovala kolem 50°C a víc. Nyní je na stojanu, 1,5 m nad střechou a asi 5 metrů nad zemí, kde kolem ní proudí vdzuch a má kovovou stříšku 2 cm vzdálenou od samotného krytu kamery, takže na tělo ani nesvítí slunce. Vzhledem k tomu, že nepomáhalo odpojit a zapojit zpět kabel USB, usoudil jsem, že problém bude v prodlužováku USB, který vede na střechu ke stojanu kamery. Na konci je klasická usb samice s kontakty. A vzhledem k tomu, že tento prodlužovák používám od začátku projektu tj. 2011 a doma ho mám ještě déle, napadly mě dvě možnosti. Oxidace kontaktů a jejich unavenost. Takže jsem kontakty napružil, oškrábal a kamera v zápětí naskočila. To, zda to bylo opravdu tím, se dozvíme až v dalším vedru. Takže od zítřka do víkendu. Snad už to bude v pořádku.



Více zajímavostí na hlavní straně.



Chcete-li podpořit projekt, můžete zaslat dobrovolný příspěvek pomocí QR kódu.
Výše příspěvku je zcela na Vás.

QR platba
Děkuji.
Příspěvek bude využit na platbu domény a webhostingových služeb, vylepšení, opravy, výměny čidel...

Přidat komentář



Komentáře k článku

Dosud nebyl přidán žádný komentář. Buďte první!

Novinky a zajímavosti kamery z Twitteru

Webová kamera v Šošůvce

© Zdeněk Strakerle 2013 - 2024

   Aktuální status kamery a meteostanice
   Diskuze (poznatky, připomínky)
    Hodnocení projektu

   Zajímavé odkazy
HkFree webkamery - inspirace využití fotoaparátu,
Webcams.cz - český seznam webkamer,
Windy kamery - mapa světa s webkamerami,
Sosuvka.com - stránky obce nové
Kamera je umístěna, nasměrována a nastavena tak, aby prokazatelně nesnímala soukromé pozemky, ani možný pohyb osob. Proto není porušeno ničí soukromí. Snímky z každé hodiny zůstávají veřejně přístupné ZDE na dobu neurčitou.

<